SRB | EN | DE

Kako je prohodao ARTYSH:LAB

ARTYSH:LAB je imao početak kao i sve važne stvari koje želimo. Nastao je iz potrage za smislom. Kao potreba da se izrazi stečeno znanje, veština i urođena ljubav prema umetnosti. Iz odgovornosti prema sebi, svom radu, trudu i svima onima koji su nas učili. Jedan stari profesor koji je predavao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, uvek je govorio da je talenat sila koja ne može da se zaustavi, samo da se uspori tako što biva skrenuta sa puta. Negde to povezujem i sa iskrenim namerama koje idu iz srca. Trebalo je vremena i upornosti da polako i nesigurno stanemo na noge uz jednu razdraganu ideju, sada već razigran projekat, Baby Artysh koncerti za bebe.

Projekat koji je nastao u saradnji sa mojom sestrom koja je lekar. Projekat koji je okupio divne ljude koji su udahnuli život ideji svojom podrškom i znanjem (nezaobilazni SUPERSTE mentori Ivan, Alesandra, Jelena, Đorđe, Bilja, hvala!), uz tim koji je sastavljen od, pre svega, mojih Prijatelja, sa saradnicima i brojnim medijima koji su prepoznali važnost i lepotu projekta, i najdivnijom publikom na svetu. Zahvaljujući Baby Artysh- u, okupili smo se, udružili snage i sposobnosti i postavili temelj ARTYSH:LAB- a: iskrenost, posvećenost profesiji i ljubav prema muzici i čaroliji detinjstva.

Do momenta prohodavanja uz projekat Baby Artysh imali smo dosta da naučimo i trudićemo se da ne dozvolimo da sa učenjem prestanemo. Nadgrađujemo svoje znanje i umeće i nastavljamo da kreiramo u skladu sa već postavljenim ciljevima. U omiljenoj literaturi muzičke i dečije pedagogije uvek pronađem inspiraciju i motivaciju kad pomislim da ne znam kako dalje: „Potreba knjige je naivna koliko i dečija: svim svojim snagama posežeš za životom koji živiš; pokušavaš da uhvatiš skute svog života, a onda to prevodiš u čestice značenja.“ (Nadahnuto biće/ Jun Ruar Bjerkvol)

Talenat traži da se neguje i usmeri, traži da vam ne bude lako, a onda vas iznenadi i nagradi nečim što niste mogli ni da zamislite. Budite snažni, ne budite lenji i ne oklevajte u onome što istinski želite da prevedete u čestice značenja.

Neda Aleksić

foto: Nušićijada 2016.