SRB | EN | DE

Neda Aleksić

Zastupnik, Specijalista muzički umetnik

Biografija

Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek klavir. Specijalističke studije završava na FMU u Beogradu u klasi prof. Lidije Stanković. Dobitnica je brojnih nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima u toku svog školovanja sa pedagozima Magdalenom Popović, Zlatom Maleš, Marinom Milić Apostolović. Kao student je bila stipendista Fonda za mlade talente RS, Republičkog fonda za razvoj umetničkog podmlatka i grada Čačka. Usavršavala se na seminarima kod nekih od najistaknutijih klavirskih pedagoga današnjice. Nakon formalnog pijanističkog obrazovanja, stiče i znanja o neformalnim metodama muzičkog obrazovanja u okviru letnjeg seminara na Institutu Karla Orfa u Salcburgu 2016. godine. Akademske 2022/2023. završava specijalizaciju za muziku i pokret i rad po metodi Žaka Dalkroza (Dalcroze Certificate) u Barseloni, Španija.

Još kao učenica srednje škole učestvuje u nizu uspešno ostvarenih projekata i tokom studija pokazuje interesovanje da obogati i proširi svoje vidike saradnjom sa glumcima, plesačima i književnicima na sceni. Kao solista i kao kamerni muzičar nastupila je na koncertima i festivalima u zemlji i inostranstvu (Srbija, Hrvatska, Makedonija, Francuska, Norveška, Austrija) i snimala je za obrazovni program RTS- a i RTV- a. 

Pedagogijom se bavi 11 godina i iza sebe ima iskustvo u radu sa različitim uzrastima, od najmlađeg (beba) do srednjoškolskog, u različitim oblicima pedagogije: od individualnih časova klavira do grupne nastave u formi radionica i koncerata.

Od oktobra 2019. godine student je doktorskih studija na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu (Hrvatska) i Medicinskom fakultetu u Beogradu. Bavi se izučavanjem uticaja programa muzike i pokreta na psihomotorni razvoj dece u ranom detinjstvu.

Od 2015. godine jedan je od osnivača i Zastupnik organizacije ARTYSH:LAB u kojoj i kreira autorske programe u saradnji sa istraživačkim timom organizacije. Trenutno je zaposlena kao nastavnik klavira i klavirski saradnik u Muzičkoj školi “Kosta Manojlović” u Zemunu.

press

CESA awards National winners in Serbia for Best Social Impact Stratup in 2018
Psihoanalitičko društvo Srbije

kontakt

Telefon: +381 65 66 86 506