SRB | EN | DE

Baby Artysh

Interaktivni, zabavno- edukativni koncerti za bebe i decu do 3 godine u pratnji odraslih. Na repertoaru su odabrana dela klasične muzike i dečije literature u izvođenju na različitim instrumentima.

Trajanje:45' - 60'
Pripremiti:otvoren um i čisto srce
Saradnici/ lokacije:Kulturni centar Beograda, Kulturni centar Novi Sad, MŠ "Dr Vojislav Vučković" Čačak

deca i klasična muzika

Želimo da vam pokažemo kako klasična muzika može biti radosna, pokretačka, snažna u nameri da vas uvede u jedan novi svet koji je najmlađima sve samo ne “ozbiljan”. Uverićete se zašto i kako je to bila najpopularnija muzika jednog vremena, kao što je to danas bilo koji drugi žanr muzike. U društvu je uvek lepše i nikad nije rano početi sa druženjem u okruženju kakvo kreiramo muzikom. Uz određene numere koristimo i dečije instrumente kao što su zvečke i drveni štapići sa kojima i vi sa nama učestvujete u izvođenju koncerta. 

Prvi koraci ka zvezdama

Uživaćete u odabranim kompozicijama slušanjem uz spontane i podstaknute reakcije tapšanjem, zveckanjem, plesom. Mališani će imati i priliku da se neposredno upoznaju sa izvođačkim instrumentima. Nakon završenog koncerta, prepuštamo podijum vama i, sigurni smo, nekoj budućoj muzičkoj zvezdi.

Zašto doći na koncert?

Zato što je lepo i korisno. Istraživanja su pokazala da rana izloženost muzici i muzičkim aktivnostima ima brojne blagodeti u razvoju dece i to: poboljšane kognitivne sposobnosti, izgradnju neuronske mreže koja je u osnovi razvoja jezičkih veština, razvoj fine motorike kao i oslobađanje dopamina koji utiče na lučenje drugih hormona koji izazivaju osećaj sreće, euforije i imaju ulogu u sistemu nagrade i motivacije.

Vi ste važni!

Na našim koncertima neretko i pevamo. Ne zaboravite da pevate sa svojom decom od najranijeg uzrasta. Vaš  glas je vašem detetu najlepša muzika. Ne zaboravite i da ugasite mobilne telefone i podelite razumevanje, doživljaj muzike i emocije. Oni uče od vas, roditelja, i nas, pedagoga i vaspitača, oni gledaju, ponavljaju i imitiraju. Budimo im dobar primer.

Rezervacije


vidimo se na koncertu!