SRB | EN | DE

Koncerti i muzičke radionice za decu u ranom detinjstvu

 

Projekat realizujemo kao volonteri od 2015. godine u Centru za negu odojčadi, dece i omladine, Zvečanska 7 i Specijalnom vrtiću “Venčić”. Od decembra 2016. do juna 2017. godine, bili smo podržani od strane fondacije Trag koja je prepoznala važnost ovakvih aktivnosti u okviru konkursa Aktivne zajednice. 

 

U okviru koncertne sezone 2017/ 2018. godine, kao pobednici konkursa Superste+ i u saradnji sa timom Maštalice/ Tiha knjiga, nastavljamo sa aktivnostima za najmlađe u CZODO u Zvečanskoj i Vrtićem Venčić.

 

Uvođenjem dece u svet muzike želimo da im otvorimo vrata jednog novog sveta u kome mogu da pronađu svoj izraz i steknu viši nivo samopouzdanja u zajedničkim grupnim aktivnostima. Cilj nam je da ovakvi sadržaji, koji utiču razvoj dece i njihovih sposobnosti, u velikoj meri pomognu i negovateljima, vaspitačima i pedagozima da oplemene radnu svakodnevnicu.

 

Različitim aktivnostima, trudimo se da uključimo što više budućih i sadašnjih profesionalaca iz različitih oblasti pedagogije, vaspitanja i obrazovanja i na taj način podignemo nivo svesti o značaju uključivanja mladih u aktuelna pitanja u zajednici gde oni mogu dati svoj značajan doprinos. 

01.

Muzika ima moć da dospe dublje od svih reči.

02.

Osmišljenim sadržajem podstičemo decu na aktivnost i usmeravamo pažnju na dešavanja oko njih.

03.

U neformalnoj atmosferi i deci poznatom okruženju prijatnije je, a time i učinkovitije, realizovati različite sadržaje.

04.

U saradnji sa negovateljima i vaspitačima prilagođavamo koncepciju programa, izbor kompozicija i aktivnosti potrebama dece.